Potrebujeme: hrnček hladkej múky, pol hrnčeka hrubej múky, 2 hrnčeky trstinového cukru, hrnček kakaa, hrnček a pol sójového mlieka, pol hrnčeka oleja, ríbezľový džem, 6 lyžíc vegan margarínu, 2-3 horké čokolády na varenie, kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, vanilkového cukru a sódy na pečenie, lieskové orechy
Korpus:
Múku, kakao,
kypriaci prášok, vanilkový cukor
a sódu zmiešame dohromady. V druhej miske vyšľaháme cukor
s olejom, sójovým mliekom, vmiešame džem a pomaly do zmesi
primiešavame sypké ingrediencie zmiešané dohromady a vyšľaháme husté, ale
zároveň jemné cesto. Nádobu na pečenie poriadne vymastíme a vysypeme
hrubou múkou, vlejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov
na 45-60 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom rozkrojíme
v strede na dve časti.
Plnka
a poleva:
Hrnček mlieka
zohrejeme, vmiešame 6 lyžíc vegan margarínu, necháme roztopiť a stiahneme
zo šporáku. Postupne vmiešame horkú čokoládu a trošku kakaa. Pomaly
miešame kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne nám krémová plnka.
Primiešame trošku džemu a vyšľaháme. Plnku necháme v chladničke
stuhnúť na maximálne 45-60 minút.
Rozkrojené cesto
naplníme vrstvou plnky a vrstvou džemu, prikryjeme hornou časťou, opäť
potrieme džemom a celú tortu zvonku potrieme plnkou, respektíve polevou,
ktorú sme si pripravili. Ozdobíme lieskovými orieškami a necháme cez noc
stuhnúť v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára