Potrebujeme: bezváječné lasagne – 1 balík, 200 g šampiňónov, 2 rajčiny, veganline alebo akýkoľvek veganský sýr, sójová drťka, špenát, cibuľa, cesnak, kečup natural/pretlak, olivový olej, oregáno, bazalka, tymian, soľ, nové korenie
Najprv si pripravíme omáčku, ktorou budeme plniť poschodia
lasagní. Na najemno nakrájanej cibuľke orestujeme nadrobno nakrájané šampiňóny,
pridáme olúpané a nakrájané rajčiny, prelisujeme cesnak, osolíme, pomaly
pridávame predvarenú sójovú drť, kečup a všetky koreniny. Zmes zalejeme vodou a
necháme prevariť, podľa potreby dochutíme, ja mám najradšej, keď je omáčka
chuťovo cítiť po bazalke. Takto pripravenú omáčku prelievame na lasagne
následovne. Poukladáme do zapekacej misky prvú vrstvu neuvarených lasagní,
prelejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a prikryjeme ďalšou časťou
lasagní, do druhej vrsty pridáme aj čerstvý špenát a postup zopakujeme
niekoľkokrát, kým sa nám neminú lasagne a omáčka. Všetky vsrtvy však musia byť
poriadne zaliaté omáčkou aby cestovina zmӓkkla. Vrchnú časť bohato posypeme
syrom a dáme zapiecť na približne 20-30 minút do vyhriatej rúry. Upečenú
dobrotu krájame na porcie a môžeme podávať spolu s čerstvou zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára