Potrebujeme: 400g hladkej múky, 1 droždie, sójové mlieko,
rastlinný olej, soľ
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme chvíľku
v teple odstáť, kým nevznikne kvások. Múku zmiešame s kváskom,
dosolíme a pridávame mlieko. Vytvarujeme si hladké, husté cesto, ktoré necháme
na 30-45 minút prikryté v nádobe odstáť na teplom mieste aby ešte viac
vykyslo. Cesto si rozporcujeme na menšie bochníčky(cca 3 kusy), ktoré vyvaľkáme
do tvaru pizze, cesto musí byť vyvaľkané natenko. Rozkrájame rovnomerne na 8 trojuholníkov,
ktoré rolujeme od širšej strany k tenšej do tvaru rohlíčkov. Potrieme
olivovým olejom a posypeme sezamom alebo konopným semienkom. Dáme piecť na 175
stupňov dozlatistva. Rohlíčky môžeme robiť aj na sladký spôsob a naplníme napr. lekvárom, ale výborné sú aj plnené špenátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára