sobota 8. septembra 2012
Koláč s kešu krémom
Potrebujeme: 2,5 hrnčeka polohrubej múky, pol hrnčeka trstinového cukru, kakao, pol hrnčeka olivového oleja, pol hrnčeka sirupu z agáve, rastlinné mlieko, 1 kypriaci prášok do pečiva, štipka soli, hrubá múka na vymastenie plechu, 200 g kešu orechov, 2 dcl kokosového mlieka, kokos, džem, horká čokolád.
Pripravíme si klasické piškótové cesto. V miske rozmiešame múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, soľ. Prilejeme sirup z agáve, mlieko a vyšľaháme cesto, ktoré vylejeme do vymasteného a hrubou múkou vysypané plechu. Dáme piecť do rozohriatej rúry približne na 30 mimút. Kakaové, piškótové cesto natrieme džemom podľa ľubovoľného výberu. V miske namočíme kešu orechy do kokosového mlieka na 10 minút. Potom kešu v mlieku rozmixujeme, pridáme kokos a mal by nám vzniknúť hladký, hustý kešu krém, ktorý natrieme na koláč a posypeme nastrúhanou horkou čokoládou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Ahoj, mam hned dve otazky. 1. Kolko toho mlieka do cesta? (som muz, ktory ma s pecenim slabe skusenosti :)
OdpovedaťOdstrániť2. Staci mat tie kesu len 10 namocene? Pri inych receptoch sa uvadza namacanie cez noc.
Ahoj. Ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď, avšak komentáre som si všimla až teraz:) Mlieko pridávam vždy potreby aby bolo cesto jemne husté, ale keby som to mala odhadnúť na nejakú odmerku, myslím, že to bude približne hnček a pol až dva hrnčeky mlieka. Čo sa týka kešu, ja teda nemám problém nikdy s mixovaním, ak mám kešu namočené 10 minút, samozrejme záleží aj na mixéri. Robievam aj omáčku na cestoviny a vždy postačí max. 15 minút. Používam ale raw kešu, ktoré nepodstúpili žiadne tepelné úpravy, takže je možné, že sú aj mäkkšie. Dúfam, že Ti odpoveď pomôže:)
Odstrániť