sobota, 12. októbra 2013

Pečená dyňa hokaido so zemiakovým pyré















Potrebujeme: dyňa hokaido, zemiaky, rastlinné mlieko, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, zlatý ľan

Hokaido dôkladne umyjeme, osušíme a rozpolíme. Lyžicou odstránime jadierka a vnútro dyne. Použiteľnú časť nakrájame na ľubovoľné tvary, uložíme na vymastený plech, pokvapkáme olejom, osolíme, mierne okoreníme a orascujeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry domäkka. Pri podávaní ozdobíme zlatým ľanom. Medzitým si ošúpeme zemiaky, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď sú mäkké, scedíme ich a rozmixujeme s troškou olivového oleja a rastlinného mlieka. Mňam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára