sobota 12. októbra 2013

Dezert s brusnicovým krémom














 Potrebujeme: 2,5 hrnčeku polohrubej múky, jahody, 1 hrnček trstinového cukru, rastlinné mlieko, rastlinná smotana na plnky a krémy, brusnicový džem, pol hrnčeka oleja, brusnicový prášok, horká čokoláda, silk tofu, lyžica octu, kypriaci prášok do pečiva, hrubá múka na vysypanie korpusovej formy, štipka soli


Olej vymiešame s cukrom v jednej miske, v druhom hrnčeku vymiešame mlieko s octom. V ďalšej miske vymiešame všetky sypké ingrediencie, do ktorých nakoniec pridáme vyššie spomenutý olej s cukrom a mlieko s octom. Šľahačom vyšľaháme jemné cesto, mlieko dolievame podľa potreby, cesto by malo byť stredne husté a hladké. Vylejeme ho do vymastenej a hrubou múkou vysypanej korpusovej formy a dáme piecť na 180 °C do vyhriatej trúby. Pečieme približne 50 minút. Do cesta vpichneme špajdlu alebo ihlicu a pokiaľ sa cesto nelepí, korpus by mal byť hotový. Cesto sa pečie vždy najdlhšie v strednej časti formy. Takto upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho v strede rozkrojíme a potrieme džemom, ak nám zvýši džem, natrieme aj vrchnú časť. Silk tofu rozmixujeme s brusnicovým práškom, troškou cukru, pridáme trošku mlieka aby to nebolo tak husté a potrieme touto zmesou celú tortu. Ozdobíme nasekanými kúskami čokolády podľa vlastnej fantážie a necháme vychladnúť v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára