sobota, 12. októbra 2013

Jahodová torta s kakaovým krémom




















Potrebujeme: 2,5 hrnčeku polohrubej múky, jahody, 1 hrnček trstinového cukru, rastlinné mlieko, rastlinná smotana na plnky a krémy, jahodový džem, pol hrnčeka oleja, 3 polievkové lyžice kakaa, lyžica octu, kypriaci prášok do pečiva, hrubá múka na vysypanie korpusovej formy, štipka soli
Olej vymiešame s cukrom v jednej miske, v druhom hrnčeku vymiešame mlieko s octom. V ďalšej miske vymiešame všetky sypké ingrediencie, do ktorých nakoniec pridáme vyššie spomenutý olej s cukrom a mlieko s octom. Šľahačom vyšľaháme jemné cesto, mlieko dolievame podľa potreby, cesto by malo byť stredne husté a hladké. Vylejeme ho do vymastenej a hrubou múkou vysypanej korpusovej formy a dáme piecť na 180 °C do vyhriatej trúby. Pečieme približne 50 minút. Do cesta vpichneme špajdlu alebo ihlicu a pokiaľ sa cesto nelepí, korpus by mal byť hotový. Cesto sa pečie vždy najdlhšie v strednej časti formy. Takto upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho v strede rozkrojíme a potrieme džemom, ak nám zvýši džem, natrieme aj vrchnú časť. Rastlinnú smotanu rozmixujeme s kakaom a potrieme ňou celú tortu. Ozdobíme nakrájaným jahodami podľa vlastnej fantážie a necháme vychladnúť v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára