štvrtok, 23. mája 2013

Čokoládová torta plnená ríbezľovým džemom













Potrebujeme: hrnček hladkej múky, pol hrnčeka hrubej múky, 2 hrnčeky trstinového cukru, hrnček kakaa, hrnček a pol sójového mlieka, pol hrnčeka oleja, ríbezľový džem, 6 lyžíc vegan margarínu, 2-3 horké čokolády na varenie, kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, vanilkového cukru a sódy na pečenie, lieskové orechy

Korpus:
Múku, kakao, kypriaci prášok, vanilkový cukor  a sódu zmiešame dohromady. V druhej miske vyšľaháme cukor s olejom, sójovým mliekom, vmiešame džem a pomaly do zmesi primiešavame sypké ingrediencie zmiešané dohromady a vyšľaháme husté, ale zároveň jemné cesto. Nádobu na pečenie poriadne vymastíme a vysypeme hrubou múkou, vlejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 45-60 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom rozkrojíme v strede na dve časti.

Plnka a poleva:
Hrnček mlieka zohrejeme, vmiešame 6 lyžíc vegan margarínu, necháme roztopiť a stiahneme zo šporáku. Postupne vmiešame horkú čokoládu a trošku kakaa. Pomaly miešame kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne nám krémová plnka. Primiešame trošku džemu a vyšľaháme. Plnku necháme v chladničke stuhnúť na maximálne 45-60 minút.

Rozkrojené cesto naplníme vrstvou plnky a vrstvou džemu, prikryjeme hornou časťou, opäť potrieme džemom a celú tortu zvonku potrieme plnkou, respektíve polevou, ktorú sme si pripravili. Ozdobíme lieskovými orieškami a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára