štvrtok 23. mája 2013

Lasagne















Potrebujeme: bezváječné lasagne – 1 balík, 200 g šampiňónov, 2 rajčiny, veganline alebo akýkoľvek veganský sýr, sójová drťka, špenát, cibuľa, cesnak, kečup natural/pretlak, olivový olej, oregáno, bazalka, tymian, soľ, nové korenie

Najprv si pripravíme omáčku, ktorou budeme plniť poschodia lasagní. Na najemno nakrájanej cibuľke orestujeme nadrobno nakrájané šampiňóny, pridáme olúpané a nakrájané rajčiny, prelisujeme cesnak, osolíme, pomaly pridávame predvarenú sójovú drť, kečup a všetky koreniny. Zmes zalejeme vodou a necháme prevariť, podľa potreby dochutíme, ja mám najradšej, keď je omáčka chuťovo cítiť po bazalke. Takto pripravenú omáčku prelievame na lasagne následovne. Poukladáme do zapekacej misky prvú vrstvu neuvarených lasagní, prelejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a prikryjeme ďalšou časťou lasagní, do druhej vrsty pridáme aj čerstvý špenát a postup zopakujeme niekoľkokrát, kým sa nám neminú lasagne a omáčka. Všetky vsrtvy však musia byť poriadne zaliaté omáčkou aby cestovina zmӓkkla. Vrchnú časť bohato posypeme syrom a dáme zapiecť na približne 20-30 minút do vyhriatej rúry. Upečenú dobrotu krájame na porcie a môžeme podávať spolu s čerstvou zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára