štvrtok, 7. februára 2013

Banketové pečivo



                                                                                                                                                                                           

















Potrebujeme: 400g hladkej múky, 1 droždie, sójové mlieko, rastlinný olej, soľ

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme chvíľku v teple odstáť, kým nevznikne kvások. Múku zmiešame s kváskom, dosolíme a pridávame mlieko. Vytvarujeme si hladké, husté cesto, ktoré necháme na 30-45 minút prikryté v nádobe odstáť na teplom mieste aby ešte viac vykyslo. Cesto si rozporcujeme na menšie bochníčky(cca 3 kusy), ktoré vyvaľkáme do tvaru pizze, cesto musí byť vyvaľkané natenko. Rozkrájame rovnomerne na 8 trojuholníkov, ktoré rolujeme od širšej strany k tenšej do tvaru rohlíčkov. Potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom alebo konopným semienkom. Dáme piecť na 175 stupňov dozlatistva. Rohlíčky môžeme robiť aj na sladký spôsob a naplníme napr. lekvárom, ale výborné sú aj plnené špenátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára