sobota, 8. septembra 2012

Černicová bublanina


















Potrebujeme: 2,5 hrnčeka polohrubej múky, pol hrnčeka trstinového cukru, černice, pol hrnčeka olivového oleja, pol hrnčeka sirupu z agáve, rastlinné mlieko, 1 kypriaci prášok do pečiva, štipka soli, hrubá múka na vymastenie plechu

V miske rozmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, štipku soli. Pomaly prilejeme olej, agáve a vlievame mlieko až kým nevyiešame hladké, hustejšie cesto. Najlepšie je cesto vyšľahať šľahačom, koláč bude jemný a nadýchaný. Plech vymastíme olejom, posypeme hrubou múkou a vlejeme dovnútra cesto. Umyté černice poukladáme rovnomerne po celom plechu tak, aby sa nachádzali aj naspodu a aj navrchu, aby nebolo cesto suché. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov, približne na 40 minút kým sa koláč pekne nezdivhne a nesfarbí dozlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára