streda, 6. júna 2012

Bramboráky s tofu a jarnou cibuľkou


 












Potrebujeme: 5 veľkých zemiakov, hladká múka, jarná cibuľka, biele tofu, 3 strúčiky cesnaku, sójové/ryžové mlieko, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, drvená rasca

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misky, v ktorej si pripravíme cesto. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme štipku majoránky a ešte menšiu štipku drvenej rasce. Primiešame hladkú múku až kým sa nám nevytvorí hustejšie cesto, ktoré dôkladne premiešame. Na rozpálenom olivovom oleji vytvárame menšie placky, ktoré pečieme z oboch strán do zlatista. V druhej miske si pripravíme prílohu k bramborákom. Biele tofu prelejeme približne 1 dcl mlieka, pridáme trošku olivového oleja, 1 prelisovaný strúčik najmenšieho cesnaku aký doma máte, soľ, mleté čierne korenie a túto zmes rozmixujeme na hustejšiu, rozotierateľnú hmotu. Placky jemne natierame ,,pomazánkou´´ z tofu a posypeme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou alebo na jemné plátky nakrájanou červenou cibuľkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára