sobota, 14. januára 2012

Kešu cestoviny














Potrebujeme: 1 balík bezváječných cestovín penne, 1 balík obyčajných nesolených kešu orechov, 1 sójová smotana, čerstvý špenát, 100 g šampiňónov, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, meleté čierne korenie, 1 údené tofu(nemusí byť)

Balík kešu namočíme do 0,5 l vlažnej vody na 10-15 minút, potom ich vo vode rozmixujeme, vznikne nám ,,falošná sýrová omáčka´´. Vo vriacej osolenej vode s pridaním oleja si uvaríme cestoviny domäkka. Na oleji si opražíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené, naplátky nakrájané šampiňóny, necháme podusiť vo vlastnej štave, potom pridáme prelisovaný cesnak, posolíme, okoreníme a zalejeme omáčkou z kešu, necháme podusiť. Neskôr omáčku zjemníme smotanou a dochutíme podľa potreby. Takto pripravenú omáčku prelievame cez uvarené cetoviny a posypeme umytým nadrobno nakrájaným čerstvým špenátom. Komu by chutilo môže posypať nadrobno nakrájaným, opražením tofu.

2 komentáre: