sobota, 14. januára 2012

Bramborový knedlík














Potrebujeme: 4 veľké zemiaky, hladká múka, olivový olej, soľ

Zemiaky v šupke umyjeme a dáme variť v osolenej vode domäkka. Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemné rezance a preložíme do misky. Pomaly prisypávame múku, pridáme štipku soli a vypracujeme husté cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Rozdelíme ho na pár časti a z každej pripravujeme rolovaním menšie knedlíky. Potrieme ich olivovým olejom a dáme variť do vriacej vody, do ktorej sme tiež pridali pár kvapiek oleju aby sa nelepili. Varíme približne 10-15 minút kým nám knedlíky nevyplávajú na povrch. Vyberieme ich a necháme vychladnúť a stuhnúť. Krájame na menšie plátky a podávme napr. k maďarskému gulášu, či segedínu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára