utorok, 6. decembra 2011

Tirolské tofu knedlíky




















Potrebujeme: 7 žemlí, 1 udené tofu, 1 cibuľka, hrubá múka, ryžové mlieko, olivový olej, petržlenová vňaťka, soľ, mleté čierne korenie

Žemle pokrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom aby zmäkli. Na rozpálenom olivovom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky pokrájané tofu, orestujeme do zlatista a primiešame k zmäknutým žemliam. Cesto osolíme, okoreníme, vmiešame nadrobno nakrájanú vňaťku a pomaly pridávame múku. Zo surovýn vymiešame cesto, z ktorých pripravujeme knedliky v tvare väčších gulôčok. Necháme variť vo vriacej osolenej vode cca 15 minút. Knedlíky podávame ako prílohu napr. ku segedínskemu, maďarskému gulášu, sviečkovej, či vege knedlo zelo alebo ku čomukoľvek na čo budete mať chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára