utorok, 8. novembra 2011

Plnené papriky


















Potrebujeme: veľké rovné zelené papriky, 1 menšiu červenú papriku, sójovú salámu, pol balíka udeného tofu, vegan maslo(čím hustejšia konzistenicia, tým lepšie - naj alsan), tavenýr alebo rastlinný syr, soľ, mleté čierne korenie

Papriky narežeme a odstránime vrch tak, aby sme ich mohli naplniť. Jadierka vyberieme a vnútrajšok očístíme. V miske si rozmixujeme tofu a tavenýr, pridáme na malinké kocky nakrájané zvyšné udené tofu a salámu. Z poodkrajovaných vrchov paprík narežeme požiteľnú časť papriky taktiež na malinké kocočky a to isté spravíme s červenou paprikoku a pridáme do zmesi, osolíme a pomaly primiešavame maslo až kým nám vznikne hustá masa, ktorou plníme papriky. Takto pripravené papriky necháme v chladničke cez noc. Keď je plnka dostatočne stuhnutá, papriky krájame na hrubé koliečka a podávame s čerstvým pečivom ako predjedlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára