streda 4. augusta 2010
Zapečený karfiol
Potrebujeme: 1 hlávku karfiolu, 1 kg zemiakov, 3 sójové párky, 1 vegánsky syr/tavenýr alebo Scheezly) hladkú múku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, grilovacie korenie
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska. Medzitým predvaríme karfiol v osolenej vode domäkka, vývar si necháme na polievku. Na olejom vymastenom plechu prekladáme zemiaky, na ružičky rozdelený karfiol a na kolieska nakrájané párky. Prikryjeme alobalom a necháme chvíľku v rúre dusiť v rozohriatej rúre na 180 stupňov. O pár minút si pripravíme maglajz z olivového oleja, nastrúhaného syra, soli, rasce, grilovacieho a mletého čierneho koreni, dôkladne vmiešame k surovinám a necháme dopiecť domäkka. Podávame s kyslou uhorkou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
a ta hladka muka sa kedy ma dat?
OdpovedaťOdstrániť