streda, 4. augusta 2010

Mexická fazuľová polievka















Potrebujeme: 100 g fazule, 3 väčšie zemiaky, 2 veľké mrkvy, 1 petržlen, 2 strúčiky cesnaku, 1 sójová smotana, hladká múka, soľ, čierne celé a čierne mleté korenie, chilli, tabasco, bobkový list, majoránka

Fazuľu necháme namočenú minimálne 12 hodín vo vode, potom ju zlejeme. Do hrnca vložíme fazuľu, celú mrkvu, petržlen, zalejeme vodou, pridáme celé čierne korenie, bobkový list a varíme takmer domäkka. Neskôr pridáme na kocky nakrájané zemiaky, olúpané strúčiky cesnaku, zahustíme zátrepkou pripravenou z múky a vody, osolíme, okoreníme, pridáme chilli a tabasco. Uvarenú mrkvu a petržlen vyberieme, taktiež odoberieme trochu uvarenej fazule, všetko spolu rozmixujeme a polievku touto zmesou zahustíme. Keď sú zemiaky mäkké, ochutíme polievku smotanou a majoránku. Podávame s čerstým chlebíkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára