štvrtok, 8. júla 2010

Španielske vtáčiky














Potrebujeme: plátky Robi mäsa, 3 sójové párky, 1 udené tofu, 4 veľké zavárané uhorky, 1 veľká cibuľa, hladká múka, olej, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, majoránka

Robi mäso, osolíme, nakoreníme, potrieme cesnakom, nakrájame na podlhovasté plátky a plníme natenký pásik nakrájanou párkou, tofu a uhorkou. Opatrne zrolujeme a koniec plátkov zošijeme tak, aby nám vznikla rolka. Na rozpálenom oleji si z každej strany opečieme do zlata pripravené vtáčiky, odložíme na tanier. Na výpeku si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku až do hneda, nie však aby zhorela. Pridáme zvyšné nakrájané párky, tofu, osolíme, okoreníme, orascujeme, podlejeme vývarom, dolejeme vodou, necháme variť. Neskôr zahustíme zápražkou, opäť prevaríme. Ku koncu pridáme zvyšné na kocky nakrájané uhorky, opečené vtáčiky, dochutíme majoránkou. Mega luxusné žrádlo!!! Podávame so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára