utorok, 29. júna 2010

Vege knedlo zelo

















Omáčka

Potrebujeme: robi mäso/seitan(doma pripravený alebo kúpený), 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, hladká múka, olej, zeleninový bio bujón, soľ, korenie, mletá červená paprika, voda

Ochutený seitan/robi nakrájame na plátky, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a sojovkou, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Vyberieme ich a vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, vlejeme vodu a necháme variť. Keď zovrie, pridáme zeleninový bio bujón, vývar zahustíme zátrepkou z múky a vody, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme. Omáčku necháme prevariť a nakoniec ju najemno rozmixujeme a vložíme do nej opečené plátky seitanu/robi.

Kapusta

Potrebujeme: 1 hlávku červenej alebo bielej kapusty, olivový olej, soľ, cukor, drvenú rascu, vodu, sezamové semienko(nemusí byťň

Kapustu si nakrájame na tenké rezance. Na rozpálenom olivovom oleji kaupstu zprudka orestujeme, osolíme, okoreníme, orascujeme, ocukríme podlejeme trochou vody a necháme uvariť do mäkka, primiešame sezamové semiačka.
.

Knedľu si pripravíme podľa receptu, ktorý môžete nájsť v sekcii Prílohy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára