štvrtok, 1. júla 2010

Plnené zapečené zemiaky

















Potrebujeme: 10 kusov veľkých zemiakov, 150 g žampiňónov, 1 stredne veľká cibula, 1 konzerva sterelizovanej zeleniny (kukurica, hrášok), 3 strúčiky cesnaku, kečup, olej, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, bazalka.

Zemiaky uvaríme v šupke, pozor aby sa nerozvarili!! Scedíme ich, necháme vychladnúť, ošúpeme. Prekrojíme ich na polovičky a vydlabeme. Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme žampiňóny, kukuricu, hrášok a vydlabané zemiaky. Dobre premiešame, prelejeme kečupom, ochutíme cesnakom a koreninami. Hotovú zmes plníme do vydlabaných zemiakov, rozložíme na vymastený plech, posypeme bazalkou a pokropíme olivovým olejom. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 15 minút. Môžeme posypať tavenírom. Šmacnego!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára