utorok, 29. júna 2010

Okarové placky


Potrebujeme: 500 g okary(odpad z výroby sójového mlieka), 150 g ovsených vločiek, 3 ks starého pečiva(housky, rožky), múka na zahustenie, 3 väčšie strúčiky cesnaku, olej, soľ, solčanka, mleté čierne korenie, majoránka

Do väčšej nádoby vysypeme okaru, pridáme namočené ovsené vločky(ako náhradu vločiek je možné použiť uvarenú ryžu alebo sójovú drťku, každý podľa možností a chuti), pridáme vo vode namočené staršie pečivo, múku, prelisovaný cesnak, koreniny a vypracujeme si husté cesto tak aby sa z neho dali formovať placky. Vytvárame fašírky a na rozpálenom oleji ich opečieme do zlatista. Nie že ti prihoria móre. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára