utorok 29. júna 2010

Paprikáš s haluškami















Halušky:
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 700 g hrubej múky, soľ

Ošúpané zemiaky nastrúhame. Pozor na prsty!!! Primiešame múku, osolíme a vytvoríme husté cesto. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu. Cez haluškové sitko hádžeme halušky. Necháme ich variť až kým vyplávajú na povrch vody, vyberieme ich sitkom a prepláchneme pod studenou vodou.

Omáčka
Potrebujeme: 1,5 balíka sójových plátkov, sójová smotana, 1 cibuľa, hladká múka, voda, olej, soľ, čierne mleté korenie

Plátky si predvaríme v ochutenej vode, scedíme, necháme si vývar. Na rozpálenom oleji opečieme plátky z oboch strán, vyberieme. Na výpeku si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, zalejeme vývarom a dolejeme vodou. Keď vývar začne vrieť, zahustíme ho zátrepkou pripravenou z múky a vody, zjemníme smotanou, osolíme, okoreníme a necháme prevariť. Hotovú omáčku rozmixujeme aby v nej neplávali kúsky cibule. Nakoniec do nej vložíme plátky. Halušky prekladáme sójou a prelievame omáčkou. A la tuti de la pičóre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára