sobota 12. októbra 2013
Pečená dyňa hokaido so zemiakovým pyré
Potrebujeme: dyňa hokaido, zemiaky, rastlinné mlieko, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, zlatý ľan
Hokaido dôkladne umyjeme, osušíme a rozpolíme. Lyžicou odstránime jadierka a vnútro dyne. Použiteľnú časť nakrájame na ľubovoľné tvary, uložíme na vymastený plech, pokvapkáme olejom, osolíme, mierne okoreníme a orascujeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry domäkka. Pri podávaní ozdobíme zlatým ľanom. Medzitým si ošúpeme zemiaky, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď sú mäkké, scedíme ich a rozmixujeme s troškou olivového oleja a rastlinného mlieka. Mňam.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára