sobota 12. októbra 2013

Opečené marinované tofu so špaldovou knedlou a krémom z dyne hokaido














Potrebujeme: dyňa hokaido, marinované tofu, sójová smotana na varenie, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Hokaido dôkladne umyjeme, osušíme a rozpolíme. Lyžicou odstránime jadierka a vnútro dyne. Použiteľnú časť nakrájame na ľubovoľné tvary, zalejeme cca 2-3dcl vody(podľa veľkosti dyne) a necháme variť domääka. Osolíme, okoreníme, prelisujeme cesnak a rozmixujeme na hladú omáčku, ktorú zjemníme smotanou. Marinované tofu opečieme z oboch strán dozlatista a podávame k omáčke a ku knedle(recept v sekcii Prílohy). Naporciované jedlo ozdobíme petržlenovou vňaťkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára