Potrebujeme: 2 mrkvy, ľadový šalát, 1 cibuľa, 3 strúčiky
cesnaku, stonky zeleru, solamyl, mleté čierne korenie, soľ
Mrkvu ošúpeme, nakrájame na jemné, tenké rezančeky a
v hrnci zalejeme studenou vodou. Pridáme ošúpanú cibuľu vcelku, tak isto
aj neprelisované strúčiky cesnaku za účelom chutnejšieho vývaru. Stonky zeleru
nakrájame na jemné kúsky a taktiež dáme variť. Pozor, použijeme minimálne
množstvo kvôli výraznej chuti. Osolíme, jemne okoreníme a keď je zelenina takmer mäkká, zahustíme polievku
solamylom rozmiešaným s vodou a necháme prevariť. Nakoniec zdobíme ľadovým
šalátom nakrájaným na jemné rezance.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára