Potrebujeme: 5 veľkých zemiakov, hladká múka, jarná cibuľka,
biele tofu, 3 strúčiky cesnaku, sójové/ryžové mlieko, olivový olej, soľ, mleté
čierne korenie, majoránka, drvená rasca
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misky, v ktorej si
pripravíme cesto. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme
štipku majoránky a ešte menšiu štipku drvenej rasce. Primiešame hladkú múku až
kým sa nám nevytvorí hustejšie cesto, ktoré dôkladne premiešame. Na rozpálenom
olivovom oleji vytvárame menšie placky, ktoré pečieme z oboch strán do
zlatista. V druhej miske si pripravíme prílohu k bramborákom. Biele
tofu prelejeme približne 1 dcl mlieka, pridáme trošku olivového oleja, 1
prelisovaný strúčik najmenšieho cesnaku aký doma máte, soľ, mleté čierne
korenie a túto zmes rozmixujeme na hustejšiu, rozotierateľnú hmotu. Placky
jemne natierame ,,pomazánkou´´ z tofu a posypeme nadrobno nakrájanou jarnou
cibuľkou alebo na jemné plátky nakrájanou červenou cibuľkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára