sobota 12. októbra 2013

Zeleninová sekaná



















Potrebujeme: 2 udené tofu, 2 mrkvy, pohánka lúpaná, cesnak, cibuľa, olivový olej, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, červená mletá paprika, drvená rasca(môžeme pridať v podstate čokoľvek, čo máme doma: brokolicu, sójovú drť, ryžu, atď)

Dáme uvariť pohánku domäkka, necháme vychladnúť. Medzitým si očistíme a nastrúhame mrkvu na rezance, tak isto aj 1 tofu. Pokiaľ sa rozhodneme použiť akékoľvek iné suroviny, ktoré do sekanej primiešame, treba ich predvariť alebo nastrúhať na malé rezance aby sa dobre vmiešali do hmoty. Všetky suroviny zmiešame, pridáme pohánku, ktorá v podstate masu zlepí, osolíme, okoreníme, orascujeme, prelisujeme cesnak, nastrúhame a primiešame cibuľu, podlejeme troškou sój. omáčky  a opaprikujeme. Zmes poriadne dochutíme a premiešame aby nám vzniklo cesto. V prípade potreby použijeme na zlepenie hladkú múku alebo strúhanku. Plech vymastíme olivovým olejom, udené tofu nakrájame na dlhé obdĺžniky, ktoré uložíme za seba na plech a na ne ukladáme hmotu a tvarujeme do veľkého ,,bochníku´´. V podstate by to malo vyzerať tak ako na obrázku, že keď sa sekaná nakrája, v strede bude tofu. Masu poriadne utlapkáme aby bola pevne spojená a nerozpadávala sa počas pečenia. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme. Z olivového oleja, cesnaku a korenín si vymiešame ,,polevu´´, ktorou poteriame povrch sekanej počas pečenia. Tým sa vytvorí chutná kôrka. Keď je sekaná poriadne zapečená(pečieme cca 45-60minút) a drží pohromade, vyberieme ju a krájame, podávame so šalátom alebo zemiakmi.

2 komentáre:

  1. No, konecne, recept na moji oblibenou sekanou! Vyzkousim, Lubo, a dam vedet...
    Ahoj! Marketa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak jsem delala vcera vecer. Chutove vyborny, jen se to rozpadalo, ale krajeli jsme to horky. Za studena sekana drzi lepe. Ja zkombinovala pohanku a jahly, mozna jahly nejsou tak lepkave...
    Zkusim znovu, a treba pridam trochu mouky...
    M

    OdpovedaťOdstrániť