piatok, 23. marca 2012

Halušky s kapustou/zelím


















Halušky:
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 700 g hrubej múky, soľ

Ošúpané zemiaky nastrúhame. Pozor na prsty!!! Primiešame múku, osolíme a vytvoríme husté cesto. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu. Cez haluškové sitko hádžeme halušky. Necháme ich variť až kým vyplávajú na povrch vody, vyberieme ich sitkom a prepláchneme pod studenou vodou.

Kapusta a tofu:
Potrebujeme: hlávka bielej kapusty, udené tofu/tempeh, olivový olej, cukor, soľ, drvená rasca

Kapustu umyjeme, nakrájame na jemné rezančeky, ktoré orestujeme na rozpálenom olivovom oleji, veľmi jemno osolíme, pridáme cukor, drvenú rascu a nakoniec kapustu podlejeme vodou a necháme udusiť domäkka. Tofu/tempeh nakrájame na malinké kocočky, ktoré orestujeme na rozpálenom olivovom oleji dozlatista.



Halušky vymiešame s udusenou kapustou, posypeme orestovaným tofu a mierne pokvapkáme olivovým olejom z opečeného tofu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára