sobota, 18. februára 2012

Jarné závitky















Potrebujeme: ryžový papier, balík sójovej drťky, 2 mrkvy, hlávku bielej kapusty, ryžu, 1 cibuľku, cesnak, vodu, soľ, mleté čierne korenie

Ryžu si uvaríme v osolenej vode. Kapustu nakrájame na tenké rezance, zjemna orestujeme na olivovom oleji, podlejeme trochou vody, osolíme a necháme uvariť domäkka. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nastrúhanú mrkvu, necháme podusiť, primiešame predvarenú ochutenú sójovú drťku, ryžu, prelisovaný cesnak a uvarenú kapustu. Všetko spolu dôkladne restujeme na panvici, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou. Vznikne nám hustá masa. Ryžový papier namočíme do vody aby zmäkkol, pozor!!! len na pár sekúnd aby sa úplne nerozpadol, na kraj papieru vložíme pripravenú masu a pomaličky zrolujeme do tvaru menšieho valčeku. Takto pripravené závitky opekáme na olivovom oleji do zlatista. Ja mám rada pikantné, takže to vždy konzumujem s vegan štipľavo-sladkou omáčkou. Bon appétit ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára