nedeľa, 10. apríla 2011

Narodeninová torta















Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej múky, hrubá múka na vysypanie nádoby na pečenie, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 dcl olivového oleja, 0,5 dcl octu, štipka soli, 3 dcl ryžového mlieka, karobena(krém), 1 balíček sójovej smotany na pečenie, jahodový džem, horká čokoláda, zopár čerstvých jahôd, mandle

V miske vymiešame múku, cukor, prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, pridáme štipku soli, vmiešame olivový olej, ocot, mlieko a vymiešame hladké cesto. Nádobu, v ktorej chceme cesto piecť, vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou, vlejeme cesto a necháme piecť do zlatista v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Keď je koláč upečený, necháme ho poriadne vychladnúť. Vyberieme z nádoby a vložíme na tanier, kde budeme tortu zdobiť. Cesto rozkrojíme napolovicu, naplníme džemom a položíme navrch druhú polku cesta. Okraje torty natrieme karobenou a navrch rozotrieme rozšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom a posypeme jemno nastrúhanou čokoládou. Dookola naukladáme nakrájané jahody, mandle a dostredu môžeme pomocou jahôd a iných maškŕt napísať meno oslávenca alebo to nechám na Vás, čo sa Vám bude páčiť;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára