piatok, 19. novembra 2010

Špenátová štrúdľa














Potrebujeme: 1 balík lístkového cesta, 1 balíček mrazeného špenátu bez mlieka, polovička údeného tofu, štipka hladkej múky, 3 väčšie strúčiky cesnaku, sójová smotana, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, sezam.

Mrazený špenát dáme odmraziť, lístkové cesto rozvaľkáme na obdlžnik tak, nech je cesto asi 3 - 4 mm hrubé. Kto nemá valček, môže použiť fľašku od vína ako ja=) Na rozpálenom oleji opečieme špenát, pridáme na jemné rezance nastrúhané tofu a prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, zjemníme smotanou a nakoniec zahustíme múkou aby sa nám vytvorila hustejšia zmes, ktorú natrieme na rozvaľkané cesto. Cesto spolu so špenátom zrolujeme, na koncoch spojíme aby nám zmes zo štrúdle nevytiekla. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov. Asi 10 minút pred dopečením štrúdľu potrieme olivovým olejom a posypeme sezamom, necháme dopiecť do zlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára