piatok 19. novembra 2010

Musaka














Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 1 stredne veľký baklažán, 1 balík sójovej drťky, 4-5 rajčín, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, rajčinový pretlak, 2 polievkové lyžice hladkej múky, sójová smotana, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, gyrosové korenie.

Na rozpálenom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu dozlatista, pridáme pretlačený cesnak, vysypeme sójovú drťku(nepredvarenú), premiešame, ak sa nám to zdá suché, pridáme olej, orestujeme všetko spolu. Rajčinu sparíme, olúpeme šupku, nakrájame na malé kúsky a pridáme ku zmesy, pridáme pretlak, rozmiešame, zalejeme vodou podľa potreby. Varíme až kým sa rajčiny rozvaria a drťka bude mäkká, vznikne nám hustá zmes.Ochutíme koreninami, osolíme.
Baklažán umyjeme, nakrájame na tenké plátky, obalíme v múke so soľou a oprážíme na rozpálenom oleji.
Plech vymastíme olejom, na ktorý naukladáme na koliečka nakrájané a ošúpané zemiaky(hrubšia vrstva), preložíme plnkou, poukladáme vrstvu baklažánu a poslednú vrstvu tvorí zvyšok zemiakov. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov, pečieme až kým zemiaky nezhoria. Ale nie. Až kým sú mäkké. Prelejme zátrepkou zo smotany, múky a gyrosového korenia, necháme zapiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára