nedeľa, 8. augusta 2010

Maďarský guláš














Potrebujeme: 1 balík sójových kociek/seitan nakrájaný na kocky, 2 rajčiny, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, olej, rajčivoný pretlak, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, chilli, drvená rasca, gulášové korenie

Sóju si vopred predvaríme v ochutenej vode, scedíme, necháme si vývar. Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, rajčinu, papriku, neskôr pridáme sóju alebo seitan, opečieme do zlatista, ochutíme koreninami, pridáme rajčinový pretlak, podlejeme vývarom, necháme variť až kým sa zelenina trošku rozvarí a zahustí omáčku. Pridáme prelisovaný cesnak, povaríme. Podávame so zeiakovou alebo špaldovou knedľou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára