sobota, 24. júla 2010

Plnená placka














Placky
Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 200 g polohrubej múky, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, čierne mleté korenie, majoránka.

Zemiaky ošúpeme, nastúhame. Pridáme múku, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majoránku a vytvoríme cesto na placky. Na rozpálenom oleji vytvárame z cesta veľké placky, ktoré opečieme dozlata.

Omáčka
Potrebujeme: 1-2 balíčky udeného tempehu, 1 konzerva kukurice, 1 konzerva hrášku, fazuľkové struky, 1 konzerva šampiňónov, 50 g hlivy, 1 cibuľa, olej, kečup, soľ, drvený rasca, čierne mleté korenie, červená paprika, chilli.

Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájanú hlivu zbavenú šupky, orestujeme domäkka, pridáme šampiňóny, na plátky nakrájaný tempeh, struky, kukuricu, hrášok a všetko spolu orestujeme. Neskor ochutíme kečupom a koreninami, zalejeme vodou a necháme 15 podusiť. Placky plníme hotovou omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára