piatok, 2. júla 2010

Pizza














Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 3 dcl sójového mlieka, 1 konzerva kukurice, 1 väčšia konzerva žampiňónov, 1 balík olív, 1 konzerva fazule, brokolica, 1 balenie tavenýru, 2 - 3 rajčiny, 6 strúčikov cesnaku, 1-2 balíky droždia, kečup, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, oregáno.

Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie, necháme ho na teplom mieste a vznikne nám kvások. V miske si vymiešame múku, soľ, olej a vlejeme kvások, vymiesime si cesto vhodné na prípravu pizze. Necháme prikryté utierkou v miske nakysnúť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme, položíme ho na vymastený plech, potrieme kečupom rozmiešaným s prelisovaným cesnakom, preložíme nakrájanými rajčinami, kukuricou, žampiňónmi, fazuľou, uvarenou brokolicou, olivami. Posolíme, okoreníme, obazalkujeme=), pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nastrúhaným tavenýrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára