nedeľa, 28. marca 2010

Raraškovia














Potrebujeme: 1 balík sójových rezancov alebo robi mäso alebo tempeh, 1 polievková lyžica kečupu, 2 - 3 polievkové lyžice horčice, 1 dcl piva, 2 polievkové lyžice hladkej múky, sójová omáčka, worcester, olej, soľ, čierne mleté korenie.

V prípade, že použijeme sójové rezance - najprv si predvaríme v ochutenej vriacej vode, scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu a necháme vychladnúť. V miske si rozmiešame kečup, horčicu, sójovú omáčku, worcester, pivko a múku. Osolíme, okoreníme, primiešame rezance. Necháme raraškov pospať si v chladničke približne 15 - 20 hodín. Ak si raraškovia poriadne cez noc pospali a nasiakli marinádu, opečieme ich na rozpálenom oleji do chrumkava. Papkáme s dusenými alebo varenými zemiakmi, šalátik nesmie chýbať.
!!! recept nevhodný pre sXe, obsahuje pivo!!! =))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára