nedeľa, 28. marca 2010

Kelový prívarok















Potrebujeme: 1 hlávku kelu, zemiaky, sójové chilli párky alebo udené tofu, hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, voda.

Kel poriadne premyjeme a nakrájame na tenké pásiky. V hrnci zalejeme kel vodou, predvaríme, potom vodu zlejeme. Predváranie nie je potrebné, ale potom si tie prdy naozaj nedokážeme predstaviť. Je to na vás =)). Neskôr opätovne kel zalejeme vodou a varíme až kým nezmäkkne, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme, orascujeme =). Keď budú zemiaky skoro mäkké, v poháriku si spravíme zátrepku z vody a hladkej múky, rozmiešame a zahustíme ňou kelový prívarok. Vložíme na koliečka nakrájané párky alebo tofu, zajedáme chlebom. Viem, že kel neznie veľmi lákavo, ale je to vážne mňamka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára