Potrebujeme: 2,5 hrnčeku polohrubej múky, 1 hrnček trstinového cukru, rastlinné mlieko(pol litra na puding; 2-3 hrnčeky do cesta), pol hrnčeka oleja, 3 polievkové lyžice kakaa, orechy, 1 vanilkový puding, marhulový džem, horká čokoláda, kokos, lyžica octu, kypriaci prášok do pečiva, hrubá múka na vysypanie korpusovej formy, štipka soli
Olej vymiešame s cukrom v jednej miske,
v druhom hrnčeku vymiešame mlieko s octom. V ďalšej miske
vymiešame všetky sypké ingrediencie a nadrobno nakrájané orechy, do ktorých
nakoniec pridáme vyššie spomenutý olej s cukrom a mlieko s octom. Šľahačom vyšľaháme
jemné cesto, mlieko dolievame podľa potreby, cesto by malo byť stredne husté a
hladké. Vylejeme ho do vymastenej a hrubou múkou vysypanej korpusovej formy a
dáme piecť na 180 °C do vyhriatej trúby. Pečieme približne 50 minút. Do cesta
vpichneme špajdlu alebo ihlicu a pokiaľ sa cesto nelepí, korpus by mal byť
hotový. Cesto sa pečie vždy najdlhšie v strednej časti formy. Takto
upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho v strede rozkrojíme a potrieme
džemom, ak nám zvýši džem, natrieme aj vrchnú časť. Uvaríme si puding podľa návodu,
necháme ho vychladnúť, potom ho vymiešame poriadne s kokosom aby bol ešte
hustejší, pridáme trošku džemu a natrieme celú tortu takto pripraveným
pudingovým krémom. Posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme vychladnúť
v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára