štvrtok, 23. mája 2013

Pudingová torta


















Potrebujeme: 2,5 hrnčeku polohrubej múky, 1 hrnček trstinového cukru, rastlinné mlieko(pol litra na puding; 2-3 hrnčeky do cesta), pol hrnčeka oleja, 3 polievkové lyžice kakaa, orechy, 1 vanilkový puding, marhulový džem, horká čokoláda, kokos, lyžica octu, kypriaci prášok do pečiva, hrubá múka na vysypanie korpusovej formy, štipka soli

Olej vymiešame s cukrom v jednej miske, v druhom hrnčeku vymiešame mlieko s octom. V ďalšej miske vymiešame všetky sypké ingrediencie a nadrobno nakrájané orechy, do ktorých nakoniec pridáme vyššie spomenutý olej s cukrom a mlieko s octom. Šľahačom vyšľaháme jemné cesto, mlieko dolievame podľa potreby, cesto by malo byť stredne husté a hladké. Vylejeme ho do vymastenej a hrubou múkou vysypanej korpusovej formy a dáme piecť na 180 °C do vyhriatej trúby. Pečieme približne 50 minút. Do cesta vpichneme špajdlu alebo ihlicu a pokiaľ sa cesto nelepí, korpus by mal byť hotový. Cesto sa pečie vždy najdlhšie v strednej časti formy. Takto upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho v strede rozkrojíme a potrieme džemom, ak nám zvýši džem, natrieme aj vrchnú časť. Uvaríme si puding podľa návodu, necháme ho vychladnúť, potom ho vymiešame poriadne s kokosom aby bol ešte hustejší, pridáme trošku džemu a natrieme celú tortu takto pripraveným pudingovým krémom. Posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme vychladnúť v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára