streda, 6. júna 2012

Kokosové ježe


















Potrebujeme: hladká múka, trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva, vlašské orechy, sójové/ryžové mlieko, horká čokoláda, tahini, kokos, jablčný ocot, olivový olej, štipka soli

V miske rozmiešame múku, cukor, prášok a nastrúhané vlašské orechy. Pridáme štipku soli, polievkovú lyžicu octu a polievkovú lyžicu oleja, tahini a mlieko. Zmes vyšľaháme šľahačom na nadýchané husté cesto, ktoré vlejeme do vymasteného, hrubou múkou vyspypaného plechu. Dáme piecť dozlatista približne na 175°C do vyhriatej trúby a keď je koláč upečený, necháme ho vychladnúť. Pripravíme si vodný kúpeľ:do väčšieho hrnca dáme uvariť vodu. Keď zovrie, na hrniec vložíme menší, ktorý sa zachytí uškami o hrany väčšieho a jeho spodná časť je namočená vo vriacej vode. Keď sa dno zohreje, nalejeme trošku olivového oleja, prihodíme kocky horkej čokolády a miešame, kým nám nevznikne hustá čokoládová poleva. Hrnniec s polevou dáme dolu, priemiešame cca 1 dlc tahini aby nám čokoláda ihneď nestuhla. Koláč nakrájame na kocky, ktoré obalujeme zo všetkých strán v čokoláde a potom v kokose. Hotové kokosové ježe dáme vychladnúť do chladničky a môžeme podávať ako dezert.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára