sobota, 18. februára 2012

Šošovica















Potrebujeme: pol balíčka šošovice, 3 väčšie zemiaky,1 veľkú mrkvu, tempeh, udené tofu, cesnak, bobkový list, soľ, čierne celé korenie, drvená rasca

Šošovicu necháme tri-štyri hodinky namočiť. Vo väčšom hrnci zalejeme namočenú čočku vodou, pridáme bobkový list, čierne korenie a dáme variť. Keď je šošovica polomäkká, pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku a 1 strúčik celého cesnaku, nakoliečka nakrájanú mrkvu, onedlho nakocky nakrájané zemiaky a necháme všetko spolu variť domäkka. Zahustíme 1 nastrúhaným zemiakom, osolíme, pridáme rascu, necháme prevariť. Hotovú polievku posypeme nakrájaným a mierne opečeným tempehom a údeným tofu. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára