nedeľa, 6. februára 2011

Tofubryndzové halušky














Potrebujeme:
Halušky: 1,5 kg zemiakov, hladká múka, soľ, olivový olej.

Zemiaky ošúpeme, nastrúhame. Primiešame múku so soľou a vytvoríme husté cesto na halušky. Vo veľkom hrnci zovrieme vodu, prilejeme kvapku olivového oleja. Z lopáriku pomaly nožíkom odtrhávame kúsočky cesta priamo do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú napovrch, sitkom ich pozbierame, premyjeme v studenej vode, odložíme. Takto postupujeme až kým sa minie celé cesto.

,,Bryndza´´: 1 údené tofu, 1 biele tofu, malá lyžička rastlinného masla, lyžička horčice, sušené lahôdkové droždie, troška rastlinného mlieka/smotana/jogurt, olivový olej, 1 maličký strúčik cesnaku, soľ, štipka mletého čierneho korenia.

Tofu nastrúhame, rozmixujeme s ostatnými ingredienciami, podľa hustoty primiešavame mlieko/smotanu/jogurt až kým bude mať tofu konzistenciu ako bryndza. Na olivovém oleji opečieme nadrobno nakrájané udené tofu, ozdobíme ním halušky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára